burn out preventie

Voor jou

Als je chronisch vermoeid bent, meten wij met onze software en E-health op het moment dat jij stilzit in je stoel dat je lichaam soms dezelfde stressactiviteit heeft als iemand die buiten aan het hardlopen is. En dat de hele dag door. Kun je voorstellen hoe moe je dan moet zijn? De BioCheck-app laat je herstelvermogen in rust en de belastbaarheid zien. Daarbij berekent en begeleidt de app op welk niveau je moet trainen waarbij je lichaam het meest in balans is. Tot slot leer en meet je hoe je na (in)spanning kan ontspannen door middel van de juiste ademhaling. Wij bieden hiermee een methode die je lichaam weer in balans brengt en de belastbaarheid duurzaam herstelt.

De ideale methode voor stress, vermoeidheid en burn-out klachten

De ideale methode voor stress, vermoeidheid en burn-out klachten. Wij monitoren en verbeteren het herstelvermogen van mensen met vermoeidheidsklachten bij of na ziekte (oncologie, cardiologie, ex-Covid) als ook van mensen met stress gerelateerde klachten en burn-out. Zowel onze meetmethode (o.a. E-Health) als behandelprogramma zijn medisch gevalideerd door het Coronel-instituut.

Onze bouwstenen

Educatie en coaching

Tijdens het programma leer je diverse informatie over stress, leefstijl, belastbaarheid, fysiologische processen, gevolgen en gedragingen vanuit deze processen. Deze kennisdeling vindt plaats voordat je training bij ons op locatie start. Of als je een digitaal programma volgt tijdens de videocalls. Door kennisdeling krijg je meer inzicht over hoe jouw lichaam werkt, hoe het op stress reageert en leer je wat jij zelf kan doen om fit te worden en weer in balans te blijven.

Ademtherapie

Je leert weer te ademen zoals dat oorspronkelijk is bedoeld en we van nature horen te doen. Dit ter verbetering van jouw herstelvermogen in rust en daarmee jouw belastbaarheid. Daarnaast is een fysisch juiste ademhaling belangrijk om de zuurtegraad van het lichaam op peil te houden, zodat je o.a. minder kwetsbaar bent voor ontstekingen, bacteriën, schimmels en virussen.

Meten dagelijkse belastbaarheid

Iedere ochtend na het ontwaken, maar voor het opstaan, doe je een ZeroCheck-meting van 6 minuten met de app, terwijl je de ademoefening doet. Hiermee wordt dagelijks inzicht verkregen in jouw stressniveau en mate van herstel middels realtimemonitoring van jouw hartslag, ademhaling en de hartslagvariabiliteit (HRV). Hiermee leer je luisteren naar je lichaam.

Trainen binnen je belastbaarheid

Conditietraining met de app aan de hand van ons Chronisch Vermoeidheids Protocol (CVP) gebaseerd op jouw dagelijks gemeten niveau van belastbaarheid, ondersteund met extra zuurstof

Jouw voordelen na het programma

hulp bij chronische vermoeidheid

Start met een Healthcheck

Yorick – Vitaliteitscoach

We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om een keuze te maken. Wil je een passend advies over jouw situatie?